Breathe. Focus. Smile.

4 oktober 2019

Alle wegen leiden uiteindelijk naar Rome

Rome 2.0

Het is dan toch gelukt om in Rome te geraken! De nummer 1 bestemming op mijn bucket list. Vorig jaar boekten we een reis maar die werd geannuleerd door een staking van Ryanair. Het werd dus een jaar extra langer wachten, maar dat was het meer dan waard. Eindelijk eens de rijke historie van de stad live opsnuiven. Hieronder zie je een selectie van onze mooiste beelden, met mijn top 5 bezienswaardigheden. Op nummer 1 staat uiteraard mijn vrouw Sarah, maar dat tellen we niet mee.

1. Foro Romano

Als je de plaats betreedt voel je meteen dat het al heel wat heeft meegemaakt. Er staat bijna niets meer recht, maar je kan hier en daar toch nog wat fundamenten zien en met wat verbeelding kan je je de grandeur van vroeger makkelijk voorstellen.

De gebouwen die wel nog recht staan zijn dan ook zeer indrukwekkend. We hebben een halve dag rondgewandeld in het forum en op de Palatijn. Het zicht van boven op de heuvel is het mooiste zicht van mijn reis. Het staat voor eeuwig op mijn netvlies gebrand.

Tempel van Antoninus en Faustina in Foro Romano

2. Il Colosseo

Wellicht het meest bekende gebouw van gans Rome. Het moet imposant geweest zijn om de gladiatoren vroeger te hebben zien vechten. De buitenkant is grotendeels intact en vanbinnen kan je je nog steeds een goed beeld vormen van hoe het er moet aan toe gegaan zijn. Onder de vloer van de arena zie je de gewelven eronder die de show draaiende moesten houden. We konden ook genieten van een tentoonstelling over één van de republiek zijn grootste vijanden: Cartago.

3. Pantheon

Voor de reis was dit mijn favoriete gebouw. Een tempel die werd gebouwd voor alle oude Romeinse goden, dan werd omgebouwd tot een christelijke kerk en nu terug een gebouw voor alle godsdiensten. De grote open koepel is gemaakt uit 1 stuk en het is nog steeds een raadsel hoe ze dit allemaal hebben klaargespeeld.

4. Arco di Constantino

Triomfboog van Constantijn

5. Fontana di Trevi

Trevi-fontein

Extra: Altare della Patria

Monument voor Victor Emanuel II en het graf van de onbekende soldaat

Easter Egg: persoonlijke sfeerbeelden

Omdat je nu zo ver bent geraakt krijg je een selectie sfeerbeelden uit ons persoonlijk album cadeau. Geniet ervan!

Dit artikel staat gearchiveerd in de rubriek NieuwsKernwoorden: