Breathe. Focus. Smile.

Bathroom concepts

Omschrijving...

Hilow by Axel Enthoven

Een innovatief design concept voor de badkamer. Twee werkhoogtes tot één geheel verwerkt.

Een badkamermeubel dat dames de mogelijkheid heeft al zittend make-up aan te brengen, gelaatsverzorging te doen, tanden te poetsen of kapsel in vorm te zetten. Bovendien kunnen mannen zich nu al zittend scheren. Kleine kinderen kunnen op deze manier ook comfortabel gebruik maken van de lager geplaatste wastafel.

Een royale vergrotingsspiegel en een innovatieve ingebouwde make-up verlichting helpen u alle details van uw verzorging te optimaliseren.

Nuttige lades, optimaal geplaatste stopcontacten, ruime opbergmogelijkheden, aangebouwde handdoekdrager en binnenspiegels geven u de mogelijkheid om uw rugzijde te controleren.

Het bijhorende zitmeubeltje vervolledigt dit meer dan nuttige concept.

Door de prachtig op maat ontworpen functionele accessoirehouder in je lades vinden al je benodigdheden hun plekje.

Monochrome by Alain Berteau

Alke Monochrome, een nieuwe kijk op badkamermeubelen. Nieuwe technieken, nieuwe materialen en een vormgeving die ook buiten de badkamer niet zou misstaan. De Monochrome van Alke kleurt niet buiten de lijntjes, hij verzet ze. Deze nieuwkomer is minimalistisch en gebruiksvriendelijk. Een ontwerp van Alain Berteau in het kader van het innovatietraject 5×5 van Designregio Kortrijk.

Geen muren maar open ruimtes, zo leven we morgen. In woningen met een badkamer die uitgeeft op de slaapkamer of dressing, een badkamer die stijlvol is ingericht. Niet met de zoveelste kast-wastafel-combinatie, maar met een meubel met een sterk karakter. “We wilden af van die stereotype vormgeving. Het moest iets worden dat even goed in je woonkamer past”, zegt ontwerper Alain Berteau.

Langs buiten ziet de Monochrome er erg clean en gelikt uit. De kast is gemaakt van duurzame materialen. Allemaal uitgevoerd in dezelfde kleur, voor een strak en monolithisch uiterlijk. Voor de wastafel is pRaL gebruikt: een in de massa gekleurd, massief en niet-poreus Solid Surface Material. Extreem duurzaam en ideaal in vochtige ruimten. Andere kastdelen bestaan uit HPL laminaat, een materiaal dat licht en sterk is, vochtbestendig en ongevoelig is voor verwering.

De zuivere lijnen van de Monochrome ademen eenvoud en elegantie uit, zonder aan functionaliteit in te boeten. Elke unit herbergt een waaier aan mogelijkheden: van een discreet weggewerkte kraan en wastafel tot ingebouwde verlichting. De Monochrome units zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en ook maatwerk is mogelijk.

De Monochrome is een echte Belg, ontwikkeld en geproduceerd in Kortrijk. En wellicht verklaart juist dat zijn nuchterheid. De unit is niet zomaar een designobject, maar een meubel dat dagelijks inzetbaar is en eenvoudig te installeren. Doos openen, ophangen en verbinden. Alke Monochrome is Plug and play.

Details...
  • Soort Contractueel
  • Diensten Grafisch ontwerp, marketing, communicatie, marktonderzoek, productontwerp
Soort dienst: Grafisch ontwerpMarketing